De mooiste plekjes rondom de Mont Ventoux

Deel dit artikel

Tips voor een vakantie bij de Mont Ventoux

De Mont Ventoux is een van de meest bekende bezienswaardigheden in de Provence. Je zal deze bijzondere berg zeker wel al gezien hebben op televisie tijdens de grootste wielerronde ter wereld, de Tour de France. Jaarlijks zijn er duizenden wielerliefhebbers die de top van deze legendarische proberen te bereiken. Voor de niet-fietsers onder ons is er rondom de Mont Ventoux echter genoeg te zien en te beleven. Een vakantie bij de Mont Ventoux heeft voor ieder wat wils. Of u nu met nu alleen, met je partner of met het hele gezin op vakantie gaan is. In deze blog zetten wij de leukste tips voor een vakantie bij de Mont Ventoux voor u op een rijtje.

Bédoin, Malaucène en Sault

De plaatsjes BédoinMalaucène en Sault hebben verschillende overeenkomsten. Zo is elk van deze plaatsen een officieel startpunt voor de beklimming van de Mont Ventoux per fiets. Ook zijn er in elk van deze mooie plaatsjes tijdens de zomermaanden wekelijks regionale markten te vinden. Hier ben je aan het juiste adres voor regionale specialiteiten waaronder zeep en oliën.

In Malaucène beschikt Oktoo over verschillende accomodaties om te verblijven. Meer informatie vind je hierover op ons accomodatie overzicht.

 

Grotere plaatsen als Avignon, Vaison-la-Romaine en Orange

Naast prachtige kleinere plaatsjes zijn ook grotere plaatsen als AvignonVaison-la-Romaine en Orange absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. In zowel Vaison-la-Romaine als Orange kan je de bijzondere Romeinse sporen uit het verleden bezoeken. Zo is het Théâtre Antique d’Orange bijzonder interessant om te bezoeken, evenals de overblijfselen van de oude Romeinse wijken Puymin en La Vilasse in Vaison-la-Romaine. In Avignon kan je het wereldberoemde Palais des Papes bezoeken, evenals Le Pont Saint-Bénezet, bekend van het wereldberoemde liedje ‘Sur le pont d’Avignon’.

 

Indrukwekkende landschappen

Een vakantie bij de Mont Ventoux is een ideale gelegenheid om de verschillende prachtige landschappen in dit gebied te bezoeken. Zo zijn de Dentelles de Montmirail meer dan de moeite waard, evenals de okergroeve bij Roussillon, die ook wel bekend staan als ‘Colerado Provençale’. Ook de vele lavendelvelden rondom de Mont Ventoux zijn simpelweg prachtig. En wat te denken van de prachtige Gorges de la Nesque, die ook per fiets te verkennen is.

 

Prachtige oude abdijen en kastelen

Van de wereldberoemde abdij van Sénanque, omgeven door de lavendelvelden tot aan de abdij Sainte-Madeleine du Barroux, het kasteel van Le Barroux en het fort van Mornas. De bijzondere sporen uit het verleden zijn in grote getale aanwezig in dit gebied.

 

De kleine, minder bekende plaatsjes

Rondom de Mont-Ventoux zijn vele kleinere, maar wellicht net iets minder bekende plaatsjes te vinden. Van het schattige Brantes tot aan Aurel, Crestet, Entrechaux, Montbrun-les-Bains, Gigondas en Pernes-les-Fontaines. Er zijn bijna te veel mooie plaatsjes in dit gebied om op te noemen.

 

Klimaat

Naast de vele bezienswaardigheden en mooie plaatsen staat deze streek ook nog eens bekend om haar heerlijke klimaat.

 

Conclusie

We hopen met deze tips jou te hebben warm gemaakt voor een vakantie bij de Mont Ventoux, of toch zeker eens stop tijdens jouw doorreis door de Provence. Mocht je op dat moment op zoek zijn naar een slaapplaats, bekijk dan zeker eens de mogelijkheden op onze accommodatie pagina.

Vind je niet onmiddellijk wat je zoekt? Dan kan je ook altijd rechtstreeks met ons contact nemen.

ONTDEK ONZE ACCOMODATIES

Vastgoed te huur Gent

Galeipad

Vastgoed te huur Gent, Galeipad. Gezellig 1 slaapkamer appartement met uitzicht over de stad Gent en op wandelafstand van de binnenstad.

Meer informatie >>